Waar doe ik goed aan??

Heb je een vraag over borstvoeding? Stel 'm gerust! Je bent ook van harte welkom om gewoon mee te lezen, je hart te luchten of een vraag te beantwoorden.

Topic starter
Viendo
Berichten: 1
Lid geworden op: vr nov 08, 2019 10:51 am

Waar doe ik goed aan??

Bericht door Viendo » vr nov 08, 2019 11:29 am

Hoi allemaal,

Mijn zoontje van bijna 4 maanden drinkt overdag heel onrustig (hoofd alle kanten op met als gevolg pijnlijke tepels). Hij heeft de omgeving om zich heen steeds meer door en kan geen rust vinden om even goed te drinken. Nu drinkt hij vaak 1 borst een beetje terwijl hij voorheen altijd 1 borst goed en de 2e een beetje dronk. Nu kolf ik soms beide borsten even na en geef ik hem de melk in een flesje na die hij dan helemaal leeg drinkt. Tijdens het flesje gaat zijn hoofd ook alle kanten op. De enige momenten dat hij rustig drinkt is bij het naar bed brengen en s'nachts.
Snachts komt hij nu elke 1 a 2 uur voor een voeding. Voor mijn gevoel komt dit doordat hij de voeding snachts in haalt die hij overdag niet drinkt. Tot 3 weken geleden had hij 2 nacht voedingen wat ik prima vond. Maar nu ik de hele nachts bezig ben raak ik uitgeput. Mijn dochter van 3 jaar slaapt ook niet elke nacht door (kruipt vaak halverwege de nacht bij ons in bed) en is standaard om 6uur wakker waardoor ik ook niet ergens bij kan slapen.

Nou heb ik afgelopen 2 dagen een grote fles gekolfde melk (die ik op voorraad heb staan) gegeven om 23u, die hij in 1 teug op drinkt. Ik heb deze voeding niet gekolfd zodat mijn borsten voller zitten voor de volgende voeding. gister en vannacht kwam hij nog 1 keer na die fles rond 2u en sliep vervolgens tot 6u/6.30u. Dit is dus super fijn!
Maar nou ben ik bang dat mijn productie snel naar beneden zal gaan omdat ik natuurlijk eigenlijk vals speel..

Dus waar doe ik goed aan?? iemand tips om de voedingen overdag beter te laten verlopen? Zal ik het trucje met de fles blijven doen of is dit echt niet slim?


MamaE
Berichten: 8
Lid geworden op: ma apr 08, 2019 11:29 pm

Re: Waar doe ik goed aan??

Bericht door MamaE » vr nov 08, 2019 4:24 pm

Ik herken je verhaal. Mijn zoon werd rond die tijd ook zo onrustig, voedingen overdag waren een soort gevecht en s nachts kwam hij de verloren voedingen inhalen. Wat bij ons uiteindelijk het beste werkte was om alle voedingen liggend in bed te doen. Op die manier was hij zo min mogelijk aan het wurmen en kronkelen. Met de weken werd het wel beter, maar we zijn het eigenlijk maandenlang zo blijven doen.

Heb je al geprobeerd om vaker aan te leggen overdag? Wie weet is dat al voldoende.

Ik ben geen expert maar mijn gevoel zegt dat je productie terug kan lopen met je trucje. Je borsten denken tenslotte dat je kindje die voeding(en) niet nodig heeft. Ik weet niet hoe erg een teruglopende productie is, misschien kun je wel gewoon aankijken hoelang dit zo goed gaat? (Zeg ik als leek, zo zou ik het zelf doen) Alleen, zal je voorraad dan ook niet op gaan?


Mama-Anne

Re: Waar doe ik goed aan??

Bericht door Mama-Anne » za nov 09, 2019 3:04 pm

Oh klinkt herkenbaar! Die heerlijke combinatie van een chaotische drinker, een rommelige slaper en dat gevoel dat alles de verkeerde kant op gaat...

Ik heb nog een rondje borstweigeren gehad erbij, een slaapcoach ingehuurd en weer losgelaten omdat het toch niet bij me paste en nu voelt het voor mij weer wat rustiger. Ik heb m'n kind bij me in bed genomen (moet je wel de boel op inrichten ivm de veiligheid), wat het rommelige slapen makkelijker te managen maakt. Nog steeds niet moeiteloos hoor! Zeker niet. Maar makkelijker. (Een goeie nacht is elke 3 uur wakker, een irritante nacht is ongeveer elke 1,5 uur) En het "snackende" drinken is hier een gewoonte die ik al niet meer anders ken. De wereld is enorm spannend en interessant en kind hier drinkt net genoeg om er weer een uurtje (of twee) tegen te kunnen en gaat dan weer aan de slag. Het is een flesweigeraar, dus de kleine mafkees zit erg aan me vast daardoor, maar daar heb ik in principe wel ruimte voor (geen andere kinderen en ben thuisblijfmoeder).
Je hoeft het uiteraard niet zo op te lossen ;) Maar ik dacht, ik schets even hoe de boel ook gewoon zelf z'n weg weer kan vinden.
Heel veel succes! 💚

Plaats reactie