Tepelkloven - waar gaat het fout?

Heb je een vraag over borstvoeding? Stel 'm gerust! Je bent ook van harte welkom om gewoon mee te lezen, je hart te luchten of een vraag te beantwoorden.

Topic starter
bollebelle
Berichten: 1
Lid geworden op: wo aug 07, 2019 8:09 pm

Tepelkloven - waar gaat het fout?

Bericht door bollebelle » wo aug 07, 2019 8:11 pm

Hoi allemaal, hieronder mijn verhaal. Ik ben vooral benieuwd naar mensen die een soortgelijk verhaal hebben of naar mensen die tips hebben! Alle hulp is super welkom!

Twee weken geleden ben ik bevallen van onze zoon. Ik geef hem borstvoeding, maar blijf helaas wat last houden van tepelkloofjes. Als ik hem van de borst haal zie je ook dat mijn tepel aan een kant afgevlakt is, een duidelijk teken dat er iets fout gaat met het aanhappen. Het is qua pijn gelukkig aardig te doen, maar toch, het hoort geen pijn te doen.

Afgelopen vrijdag ben ik bij het borstboedingsinloop spreekuur geweest, waar ik hulp heb gehad van de verloskundige. Ze gaf aan dat ik hdt eigenlijk prima deed en gewoon goed moest blijven oefenen. Gisteren heb ik thuis een lactatiedeskundige op bezoek gehad, omdat het niet beter werd. Ook zij vond dat het aanhappen er eigenlijk goed uitzag en kon daardoor ook weinig concrete tips geven. Wel dacht ze dat het mogelijk te maken had met een verborgen te kort tongriempje. Vandaag zijn we bij de kno arts geweest, maar hij gaf aan dat hij bijna geen tongriempje heeft; dit kan het probleem dus niet zijn. Het enige wat hij mee kon geven is dat het vaak als ze iets groter zijn wel beter gaat.

Wie o wie kan mij helpen? :) ik wissel nu af met af en toe een tepelhoedje gsbruiken, zodat mijn tepels wel genoeg kunnen genezen. Producfie is helemaal prima en hij komt goed aan, maar zou dolgraag pijnvrij willen voeden.

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar

Georgette Oskamp
Berichten: 26
Lid geworden op: di apr 09, 2019 11:16 am
Contacteer:

Re: Tepelkloven - waar gaat het fout?

Bericht door Georgette Oskamp » do aug 08, 2019 4:33 pm

Kan je zoontje er wel goed bij? Licht hij dicht genoeg tegen je aan? Hier kun je wat filmpjes zien over aanleggen en verschillende houdingen, misschien dat je daar nog iets aan hebt: https://www.borstvoedingvoorjou.nl/arti ... n-de-borst
De pijn zou eventueel ook een andere oorzaak kunnen hebben: https://www.borstvoedingvoorjou.nl/moeder/tips-bij/pijn

Plaats reactie