Kolven onderweg, baan in buitendienst

Heb je een vraag over borstvoeding? Stel 'm gerust! Je bent ook van harte welkom om gewoon mee te lezen, je hart te luchten of een vraag te beantwoorden.

Topic starter
Mom84
Berichten: 3
Lid geworden op: ma dec 02, 2019 11:16 am

Kolven onderweg, baan in buitendienst

Bericht door Mom84 » ma dec 02, 2019 11:43 am

Hallo

Mijn dochter is in augustus geboren en per januari start ik weer met werken. Ik werk in de buitendienst en ben veel onderweg.
Graag hoor ik jullie tips en ervaringen waar mogelijkheden zijn om onderweg te kolven. Ik zie dit in de auto niet zo zitten, zeker niet nu de winter eraan komt :| . Ik ben nog niet bekend of dit bijvoorbeeld kan bij hotels/wegrestaurants etc? Weet iemand dit?
Ook kom ik voor mijn werk in diverse ziekenhuizen. Weet iemand of ziekenhuizen deze mogelijkheden bieden als je geen patiënt bent?

Ik hoor het graag, bedankt!


MamaE
Berichten: 8
Lid geworden op: ma apr 08, 2019 11:29 pm

Re: Kolven onderweg, baan in buitendienst

Bericht door MamaE » ma dec 02, 2019 11:57 pm

Ik heb geen volledig antwoord op je vraag. Ik ken zelf geen openbare kolfruimtes o.i.d. Die zijn er wel vaak voor personeel. Ik heb 1 keer gekolfd in de kolfruimte van het AVL. Die is echter niet voor publiek bereikbaar, heb het bij de balie gevraagd, werd ernaartoe geleid, was een beetje omslachtig. Verder heb ik weleens gekolfd in het Spaarne Hoofddorp en AVL in een soort familiekamers op de verpleegafdelingen, maar daar was ik dan ook op bezoek.

In principe KUN je kolven waar je zelf wil, hoewel dat in het openbaar misschien een beetje oncomfortabel is. Als je stroom nodig hebt, moet je ook wel bij een stopcontact in de buurt zijn. Mijn eigen kolf had de mogelijkheid om op batterijen te werken, maar dat was niet ideaal; minder zuigkracht en na 2 x kolven waren de batterijen op (4 stuks!).

En je moet nadenken over hoe je de melk bewaard. Op deze site staat handige info over bewaartijden:
https://www.lalecheleague.nl/borstvoedi ... moedermelk

Misschien hebben anderen nog tips. Succes alvast!

Gebruikersavatar

Trix Planting
Forumeigenaar
Berichten: 95
Lid geworden op: wo sep 26, 2018 9:30 pm

Contact opnemen

Bericht door Trix Planting » za dec 07, 2019 10:45 pm

Mijn ervaring is dat het over het algemeen loont om van tevoren contact op te nemen met de betreffende locatie zoals een ziekenhuis. Je kunt dan overleggen wat de mogelijkheden zijn, en de naam van een contactpersoon vragen. Dan ben je op de locatie zo mijn mogelijk tijd kwijt met informeren en zoeken.

Over kolven onderweg weet ik niet zoveel. Vaak zijn er wel mogelijkheden in een restaurant; ook hier is het fijn als je van tevoren even belt met je verzoek.
Met vriendelijke groet,

Trix Planting BVF
Deskundige Borstvoedingsforum


Topic starter
Mom84
Berichten: 3
Lid geworden op: ma dec 02, 2019 11:16 am

Re: Kolven onderweg, baan in buitendienst

Bericht door Mom84 » zo dec 08, 2019 11:15 am

Bedankt voor de reacties zover!


Anne Sophie
Berichten: 18
Lid geworden op: do okt 03, 2019 4:08 pm

Re: Kolven onderweg, baan in buitendienst

Bericht door Anne Sophie » do dec 12, 2019 10:44 am

Mijn ervaring is dat je altijd ergens wel een plek krijgt als je wilt kolven. Nooit problemen tegen gekomen. Wel op gekke plekken gezeten. In personeelskantines etc. Maar in de auto kolven zag ik trouwens eerst ook niet gebeuren, nu doe ik dat gewoon als het moet. Op een carpool, geen probleem. Als de auto lekker is opgewarmd is het prima te doen.


Topic starter
Mom84
Berichten: 3
Lid geworden op: ma dec 02, 2019 11:16 am

Re: Kolven onderweg, baan in buitendienst

Bericht door Mom84 » do dec 12, 2019 10:40 pm

Bedankt. 😊
Inmiddels heb ik bij het Erasmus Rotterdam te horen gekregen dat er een speciale kolfruimte is voor bezoekers in het Sophia gedeelte. Misschien ook handig te weten voor anderen. 😃

Plaats reactie