Baby (3 mnd) niet goed gegroeid

Heb je een vraag over borstvoeding? Stel 'm gerust! Je bent ook van harte welkom om gewoon mee te lezen, je hart te luchten of een vraag te beantwoorden.

Topic starter
anououk
Berichten: 1
Lid geworden op: wo okt 23, 2019 8:29 pm

Baby (3 mnd) niet goed gegroeid

Bericht door anououk » zo jan 12, 2020 7:02 pm

Hai allemaal,
Afgelopen woensdag was ik met mijn zoontje van 3 mnd op het cb. Daar bleek dat hij in vijf weken maar 485 gram was gegroeid. Volgens het cb veel te weinig en hun advies was dan ook om direct 100 ml kv na elke voeding te geven
Ik was wat overrompeld weg gegaan maar eenmaal thuis zat het me toch niet lekker.
Mijn zoontje is een blije tevreden baby die zich meldt voor elke voeding . Hij zit gemiddeld op 6/7 voedingen per dag en drinkt twee borsten. Hij heeft plasluiers en poepluiers (wel regelmatig donkergroen). Ik heb nog een zoontje en hij deed exact hetzelfde in de curve (dalen) maar dan op flesvoeding. Beide zoontjes zijn met ruim 4 kilo geboren maar de oudste is nu afgezakt naar de onderste lijn van de curve.
Ik had nog wat afgekolfde voeding en heb 5x na elke bv een flesje aangeboden maar hij hoeft echt niet en heeft gewoon voldoende gedronken mijn inziens .
Ik heb contact gezocht met Lactatiekundige en zij vond het advies van het cb niet oké en adviseerde me gewoon zo door te gaan en gaf als tips om borst compressie en te masseren en zo nodig vaker aan te leggen. Zij gaf aan dat hij daardoor zeker de vettere melk goed drinkt.
Dit probeer ik nu maar ik heb natuurlijk geen idee of het werkt . Hij stopt zelf na het drinken van 1 borst en is dan onrustig , wanneer ik de andere borst aanbiedt drinkt hij direct weer gretig. Heel af en toe houdt hij het bij 1. Ik moet as dinsdag weer opnieuw wegen.
Ik heb het idee dat mijn borsten precies voldoende melk produceren maar bij wijze van geen druppel extra. Daardoor is kolven tussendoor ook lastig.
Heeft iemand nog andere tips of ik hier wat aan kan doen ?
Of kan het idd gewoon zo zijn dat mijn zoontje gewoon zo is? Dat vermoeden heb ik nl zelf maar volgens het cb kon dit echt niet zo zijn. Lengte en hoofd groeien trouwens wel netjes op de lijn.
Of moet ik toch de kunstvoeding aanbieden ipv borst om te kijken of hij beter groeit ? Dat heeft helemaal niet mijn voorkeur maar wel van het cb begreep ik als de groei achter blijft ...
Hoor graag wat jullie vinden !


Vosje

Re: Baby (3 mnd) niet goed gegroeid

Bericht door Vosje » zo jan 12, 2020 9:19 pm

Hoi, hoe is zijn groei geweest tot nu toe? Kan het zijn dat hij een stille hongeraar is? Slaapt hij veel? Misschien zit hij snel vol en kan hij niet zo veel voeding tot zich nemen, maar heeft hij eigenlijk wel meer nodig. Eerlijk gezegd denk ik dat je in zo'n situatie hem het beste veel vaker kan voeden, op jouw verzoek. Om de 2 uur bijvoorbeeld. Ook nachtvoedingen zijn belangrijk, dan zou je hem om de 3 uur kunnen voeden. Ik weet het, dat klinkt erg pittig, maar dit is de beste manier om hem meer te laten drinken als hij geen grotere hoeveelheden per keer wil drinken. En je productie gaat ook weer omhoog. Probeer hem gewoon zo vaak mogelijk BV aan te bieden, ook als hij nog slaapt (slapend voeden). Ik hoop dat iemand anders nog betere tips voor jou heeft! Groene ontlasting zou trouwens op een allergie kunnen wijzen (hoeft niet, maar kan wel). Mijn tweede zoontje had ook een tijdlang donkergroene ontlasting, ik weet nog steeds niet precies wat het geweest is.

Plaats reactie